10 juni - 11 juni 2023
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
11 Juni 2023 | Spanje, Avinyonet del Penedès
Hoe kan dat nou? Vergeten om mijn verslag te sturen, nee, zelfs om het te maken! Ik kwam daar vanochtend achter. Zal wel door die slaapverwekkende Champions League finale gekomen zijn.
Een unieke ervaring op deze camping; normaal slaap ik naast 1 snurkend persoon, afgelopen nachten dus tussen 2 snurkers in. De Nederlandse buurman snurkt namelijk ook en sliep in een tentje vlak naast onze camper. Zijn vrouw sliep in de caravan!
De omgeving Peniscola - Benicarlo is ons niet onbekend. Dus gisteren op de fiets een rondje gemaakt door het dorp en het achterland, een feest der herkenning. Het is, net als in Nederland, heerlijk warm. Dus ‘s middags pakken we maar weer een zwembadje, Marjoke 2 zelfs, en maken ons verder niet druk, m.a.w. de rest van de dag..
Vanochtend ‘schrikken’ we om 10.00 uur wakker. Het is bewolkt en alle 8 de weerapps op mijn telefoon geven aan dat het gaat regenen. Ik durf te gokken dat ze het alle 8 mis hebben gehad.
“Zullen we weggaan?” klinkt het bijna in koor. Zo gezegd, zo gedaan.
De geoliede machine zet zich onmiddellijk in beweging en om 12.00 uur rijden we fris en fruitig, de camper ook helemaal geprepareerd, richting Barcelona waar we noordelijk een camping hebben gevonden.
Het zal jullie niet verbazen dat we halverwege van bestemming veranderen. Het word een gratis (!) camperplek bij een cave waar je ook kunt proeven. Zo parkeren we rond 14.30 uur dus maar weer eens tussen de wijnranken. Het is een bijzondere plek want niet alleen wijn maar ook moderne kunst wordt hier gemaakt. Helaas kunnen we geen rondleiding meer volgen maar we kopen een fles cava en die maken we op het terras in de schaduw soldaat.
De rest van de dag