26 mei 2023
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
26 Mei 2023 | Portugal, Sines
Gisteravond een bescheiden (echt waar) maal genuttigd in het restaurant op de camping. Na 2 keer voor een gesloten deur te hebben gestaan lukte het om iets over 19.00 uur eindelijk naar binnen te kunnen. Nee we hadden niet gereserveerd dus moesten even in de lobby plaatsnemen. ‘Spannende’ minuten volgden maar toen toch groen licht!
De kaart was zeer bescheiden, stel achter ons ging zitten, overzag de kaart en vertrok direct weer.
Het was erg formeel allemaal maar goed, wij zijn ook niet de minsten natuurlijk!
Vanochtend de fietsen gepakt en richting dorpje gegaan waar verrassend veel restaurantjes bleken te zitten. Die had GoogleMaps nog niet door anders waren we gisteravond wel ….
Daarna eerst een stuk de kust afgefietst, prachtig, zeer divers en toen weer terug naar het dorpje voor een bezoek aan de locale ‘minimercado’. Micromercado lijkt mij een betere benaming. De loopoppervlakte in de winkel bedraagt 4 vierkante meter. In de winkel een wat angstig kijkende oude man achter de kassa en zijn vrouw, type heks, die ‘rondliep’ en de boel in de gaten hield. Wij schuifelden voorzichtig om ons heen kijkend rond en werden opeens toegeschreeuwd “What do you want??!” Van schrikken riepen we in koor “kaas”, wél het juiste artikel gelukkig. Daarop opende zij de vitrine, we scoorden nog wat vleeswaren en kochten nog een brood dat bij thuiskomst net zo oud bleek de vrouw uit de winkel.
Terug naar de camping dan. Daar hadden we GoogleMaps voor nodig want het stratenplan in het dorp is niet eenduidig en er is heel veel afgesloten want er wordt ontzettend veel gebouwd.
Maar even later bereiken we de camping dan toch. Die was wel heel erg veranderd in de afgelopen uren! Het blijkt dus dat er nóg een camping is en wij op de verkeerde hebben genavigeerd. Maar hoe heet onze camping ook alweer? Bij aankomst gisteren kregen wij polsbandjes uitgereikt die we moésten dragen volgens de receptioniste. Waarom wisten wij niet maar nu wel dus; als je verdwaalt dan …..
De rest van de dag …..
26 Mei 2023 - 20:40
Hester:
Hahaha heerlijk verhaal weer. Dank dat je de moeite neemt om het te delen.