29 mei 2023
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
29 Mei 2023 | Portugal, Caliços
‘Easy does it’ zegt een oud Portugees (?) gezegde.
We vertrekken dus heel rustig eerst richting een grote pottenbakkerij vlakbij de camping. Helaas slaagt Marjoke er daar niet in om dé vakantieaankoop van 2023 te doen. Het valt allemaal een beetje tegen.
Het doel vandaag is de Quintha do Canhoto Adega, een wijnboerderij waar je ook mag overnachten, aan de rand van Albufeira gelegen. We hebben hier gereserveerd.
De tocht is slechtst 80 km, een makkie dus.
We rijden buiten de tolwegen om en komen dus heel wat rotondes tegen, echt heel wat.
In Spanje, maar dus ook in Portugal, staan veel grote Chinese winkelwarenhuizen waar alles wat AliExpres verkoopt ook wordt verkocht. Het toeval wil dat wij er langs een komen en die bezoeken we dan ook want er staat het een en ander op ons lijstje.
Wat we binnen aantreffen tart elke beschrijving. Marjoke verdwaalt eerst in de kledingafdeling. Ik ga al snel verder het gebouw in en val van de ene verbazing in de andere. De winkel is nog in opbouw denk ik want in sommige paden is alles gewoon neergegooid. We verlaten na 3 kwartier redelijk ongeschonden het pand.
Het laatste stukje naar de wijnboerderij is nog 17 km. Daar aangekomen krijgen we ons ‘welkomstpakket’ uitgereikt; 2 flessen wijn, 1 kurkentrekker van het huis en een zak amandelkoekjes.
Dan moét er snel gegeten worden want de proeverij begint al over 15 minuten (14.30 uur, voor ons zelfs best vroeg) en dan moet je wel een ‘bodempje’ hebben natuurlijk.
We lopen eerst want rond tussen de wijnranken en er wordt duidelijk en vol trots verteld dat ze al de 4e generatie zijn die dit mooie werk mogen doen. De gebouwen op het terrein zijn ontworpen door een jongedame die daar ook uitleg bij geeft; alles is eco en milieuvriendelijk etc etc. Als we dan in de kelder de 14.000 liter vaten hebben mogen aanschouwen gaat de proeverij eindelijk beginnen. Mooi op tijd want van praten krijg je dorst maar van luisteren ook!
De wijn is heerlijk, zowel de sparkling (waarvan we er alvast een meenemen voor oudejaarsavond) als de witte, de rose en de rode!
Die laatste zit ook in ons pakket dus dat komt mooi uit.
Wij zitten aan tafel bij een heel leuk Canadees stel uit Vancouver waarmee we reiservaringen uitwisselen. Zij sluiten hun Europese trip af in Amsterdam, daar wensen we ze veel sterkte mee.
Zoals gezegd, wij overnachten op het terrein van de wijnboerderij en ik ben blij dat ik niet meer hoef te rijden!
Bijzondere locatie, wijnboerderij vlakbij Albufeira en uitzicht op zee.
Wederom een topdag gehad!
De rest van de dag ….
29 Mei 2023 - 20:17
Loes Voogd:
Leuk om te lezen dat jullie zo genieten.