Zondag 7 mei
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
07 Mei 2023 | Spanje, Bilbao
Het is is ‘overmacht’; op veler verzoek ga ik wat vaker publiceren. Of het elke dag wordt hangt af van onze ‘avonturen’.
Zondag 7 mei
Mijn natuurlijke wekker gaat wederom vóór 08.30 uur af. We gaan er dan ook maar uit want we willen dus naar Bilbao (140 km) om het Guggenheim museum te bezoeken. Er is een camperplaats (CP) in Bilbao vanwaar je over de stad uit kunt kijken. Die wordt druk bezocht. Online reserveren lukt niet meer want dat moet je minimaal 48 uur van tevoren doen. We krijgen het advies om dan maar te proberen om er vòòr de middag te zijn. Dat lukt prima want we rijden om 09.30 uur (een record!) weg en zijn om 11.00 uur op de CP
In de reviews van deze CP staat dat het inchecken erg langzaam en chaotisch gaat. Dat klopt helemaal. We krijgen echter een prima plekje toegewezen mét uitzicht over de stad dus we mogen niet klagen.
Online reserveren voor het museum lukt wel. Vanaf 14.30 uur mogen we erin.
Wij gaan met de bus! Alleen hele oude mensen kunnen zich misschien nog herinneren dat ik met het OV heb gereisd.
De bus stopt vlakbij de CP en op ruim 1 km van het museum.
Omdat we te vroeg voor ons tijdslot zijn lopen we eerst een rondje om het museum. Een schitterend, werkelijk heel bijzonder gebouw.
De inhoud valt ons echter zwaar tegen. Wat heet… deze kunst is niet aan ons besteed; we vinden er niks aan. Na een uur hebben we het dan ook wel gezien.
Terug richting bus kopen we nog wat groenten en fruit bij een klein winkeltje dat, in tegenstelling tot de rest, wél open is. We pikken een terrasje met bier en pintxos (deze cultuur vinden wij leuker) en gaan dan richting bushalte. De bus komt 1 minuut nadat wij deze bereiken. Planning is álles!
Op de CP pakken nog wat laatste zon op ons plekje en besluiten dat we morgen richting Portugal gaan want Santiago de Compostella hebben we al een keer gezien dus richting zuid-westen ipv het westen.
De rest van de avond….
08 Mei 2023 - 00:12
Marjolein :
Klinkt weer goed, wat een vroege vogels vandaag. Portugal is ook prachtig. Ben benieuwd naar het volgende avontuur en heel blij dat je toch vaker gaat schrijven [e-1f44d][e-1f44d]
08 Mei 2023 - 09:48
Hetty:
Vaker schrijven is beter!!
10 Mei 2023 - 11:21
Bram En Ada:
Guggenheim viel dus tegen wat de kunst betreft? Maar het gebouw is vast heel bijzonder. Diezelfde ervaring hadden wij in New York! [e-1f600]