Dag 41 vrijdag 7 juni Tourlidia - Kariotes
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
07 Juni 2024 | Griekenland, Kariótai
We hebben nog een kleine week Griekenland voor de boeg want volgende week donderdagavond om 22.00 uur gaan we met de Ferry van Durrës (Albanië) naar Bari (Italië).
Een aantal dagen daarvan gaan we op Lefkas (Lefkada) doorbrengen en daar gaan we vandaag naartoe.
We hebben ondanks de warmte redelijk geslapen op onze 13e gratis CP tijdens deze reis.
De zomer is hier nu echt losgebarsten; de zon brandt ons al vroeg uit bed. Voordeel daarvan is dat we om 08.30 uur al in de zee liggen om fris op pad te kunnen gaan. De route is amper 100 km, waarvan een gedeelte tolweg, maar toch is het laatste stuk weer erg spannend; smalle straatjes, stijle haarspeldbochten en dan uitkomen bij de ingetoetste camping op de TomTom maar daar was iets fout mee gegaan. Niet aan zee zoals gedacht, maar bovenop een berg. Dus snel alternatief gezocht en gevonden; een camping met een heerlijk zwembad! Dat rekenen we ook helemaal goed!
We worden zeer vriendelijk ontvangen en mogen zelf een plaats uitkiezen. De campers en caravans worden hier volgens het ‘chaos’ principe neergezet; dwars door elkaar. Daarom is het echter niet minder leuk. Na installatie trekken we onze nog natte badkleding om 12.00 uur weer aan en plonzen in het zwembad. Dat is niet groot maar met een bar en een klein restaurantje dus we redden ons hier wel.
Het schijnt dat je hier zelfs kunt fietsen op een heus fietspad!De beschaving is hier ooit begonnen, toen misschien weer een tijdje weggeweest maar ze maken nu dus duidelijk weer een inhaalslag; een echt fietspad! Dat gaan we morgen uittesten.
Zoals gebruikelijk brengen we dag verder in rust door want die zon is heerlijk maar ook vermoeiend …