Dag 38 dinsdag 4 juni Kalo Nero
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
04 Juni 2024 | Griekenland, Kalón Nerón
Toen wij gisteren arriveerden op deze (gedoog) CP waren er nog 2 plekjes vrij. Wij namen de eerste in de rij. De mooiste met een ‘eigen boom’ voor de broodnodige schaduw want het gaat inmiddels over de 30 graden hier.
Al snel kregen we buren, een Nederlands stel uit Oud Beijerland. We hadden een soort klik zeker toen bleek dat zij hun camper ook bij ZiZo Campertechniek in Dordrecht in onderhoud hadden. Uiteraard mochten zij ook in de schaduw van ‘onze’ boom zitten.
Plaats 3 en 4 werden bezet door zeer luidruchtige Italianen die ook hun ‘eigen boom’ hadden. Vanaf het moment dat wij hier arriveerden, rond de middag, tot gisteravond laat zaten zij dus op z’n Italiaans (luid en veel misbaar) onder hun boom te praten.
Een stukje verderop is een soort boulevard waar diverserestaurantjes en hotels gevestigd zijn. Daar hebben wij onze bijna dagelijkse frappé genuttigd.
Terug bij de camper hebben we de buurtjes uitgenodigd om een borrel te drinken. De buurvrouw vertelde dat zij hier vorig jaar (bleek op precies dezelfde datum te zijn geweest!) ‘s ochtends vroeg had gezien (en gefilmd) hoeeen zeeschildpad haar eieren had gelegd. The Sea Turtle Protection is daar dan bij (waarschijnlijk zijn de schildpadden voorzien van een tag) en zetten zij het gebied waar de eieren liggen af. Uiteraard willen wij dat ook een keer meemaken en hopen dat morgenochtend te kunnen aanschouwen.
Als we wakker worden en weer plaats nemen onder onze boom zien we dat er op strand weer een markering is aangebracht voor schildpaddeneieren. Helaas hebben noch de buren noch wij iets daarvan gemerkt. Ook blijkt dat er een enorme tak van de ‘Italiaanse’ boom is afgebroken, geluidloos. Waarschijnlijk is al dat gepraat hem teveel geworden en heeft ie een statement gemaakt.
Maar wat gebeurde er vandaag dan vraag je je waarschijnlijk af? Nou niks, een keer of 5 zwemmen in de zee en verder stil onder onze boom zitten, in de schaduw …
04 Juni 2024 - 15:16
Loes Van Velden:
Geniet maar van die 30 gr. C overdag. Gedurende de maand juni koelt het 's nachts nog 10 graden af !
In juli en augustus is het verschil tussen de dag- en nacht temperatuur hooguit een paar graden.
In die maanden kan je maar beter in Nederland zijn [e-1f606]