Dag 10 dinsdag 7 mei Sibenik/Skradin - Orasac
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
07 Mei 2024 | Kroatië, Orašac
Correctie; we stonden vannacht in Skradin, niet in Sibenik.
De camping was prima. Veel oude Duitse (ex) hippies hadden wij de indruk.
We worden gewekt door … regen! Niet veel, maar toch. Duidelijk tegen de afspraak maar daar doe je niets aan.
We rijden even over 10.30 uur de tolweg richting Dubrovnik op.
Net als gisteren veel asfalt en een erg groen landschap. Veel bergen (heuvels?) met een lage begroeiing. Geen bossen.
Wél heel veel tunnels (de tel ben ik kwijt) en hoge viaducten die prachtige vergezichten geven over diepe dalen.
Ook staan er veel waarschuwingsborden voor overstekende herten, wilde zwijnen, vossen en beren op de weg. We zien er geen.
We zien weinig elektrische auto’s hier. Niet zo gek met een dieselprijs van € 1,41!
De laatste 50 km gaan we dan eindelijk over de kustweg naar de door ons uitgezochte CP. In het plaatsje Slano, 5 huizen en een restaurant, is echter geen CP meer te vinden. Er staat nog een bord met een campersymbool erop en daar een kruis door. Ik vraag me zelfs af er ooit campers gestaan hebben, het is zo klein en krap daar.
Het is wel jammer want je staat met je voeten zó in de zee.
We zoeken dus maar een andere CP en Marjoke tovert er zo 2 uit de hoge hoed. Onderweg naar de eerste besluiten we al die over te slaan want het is daar allemaal erg krap volgens de recensies.
De 2e is een volwaardige camping waar we een keurige plek toegewezen krijgen.
We besluiten morgen naar Dubrovnik te gaan met de bus.
Schijnt een mooie stad te zijn.