Dag 47 donderdag 13 juni (Deel 2) Durres - Bari
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
13 Juni 2024 | Albanië, Durrës
We gaan onder het afdak vóór de terminal zitten want in de camper loopt de temperatuur op naar 37 graden. Hier ‘buiten’ in de schaduw is het goed te doen. Organisatorisch is het allemaal een beetje een rommeltje. Er staat niet aangegeven wanneer de balie opengaat, ook op de tickets niet. Zoals te doen gebruikelijk tegenwoordig word je overspoelt met allerlei mailtjes met vragen ‘hoe tevreden je bent’ maar nuttige info ontbreekt.
Even later komen er 2 Duitse motorrijders die ook niet overlopen van enthousiasme m.b.t. de organisatie. Ik maak een praatje met ze.
Marjoke breit, ik schrijf en de middag vordert gestaag. We nemen een vingerhoedje koffie en langzamerhand wordt het wat drukker.Opvallend genoeg geen campers.
Rond 17.00 uur gaan we terug naar de camper en knutselt Marjoke een maaltijd in elkaar want er is geen diner aan boord.
Terug bij de terminal blijkt de balie al open en kunnen we de tickets afhalen, dit gaat verrassend soepel en om 19.00 uur schepen we in. Dat gaat ook vlot, we gaan als eerst aan boord en daardoor waarschijnlijk als laatste van boord.
Bij de receptie halen we onze ‘sleutel’ van de hut op. Hier staat een legertje Filipijnse dames en heren klaar om iedereen naar zijn/haar hut te begeleiden. De hut die we hebben is eenvoudig maar we slapen toch, ik zeker na vannacht.
We nestelen ons in eerste instantie op het bovenste dek maar gaan later het schip verder verkennen.
Hopelijk blijft die schuit een beetje drijven vannacht …
14 Juni 2024 - 08:37
Corry:
Geniet maar lekker van het zonnetje. In Nederland is het te koud voor de tijd van het jaar veel hemelwater en wind