Dag 18 woensdag 15 mei Delphi - Athene
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
16 Mei 2024 | Griekenland, Athene
Vandaag gaan we ons ‘einddoel’ bereiken: Athene!
We vertrekken rond 10.30 uur van de fraai gelegen camping net buiten Delphi.
Het eerste stuk rijden we binnendoor over de nodige haarspeldbochten en flinke stijgingen door enkele kleine dorpjes met smalle straten.
Er komen ons zeker 10 bussen tegemoet die waarschijnlijk allemaal ‘hun lading’ in Delphi af gaan leveren. Ik ben echt benieuwd of daar in het hoogseizoen een maximum geldt voor het aantal bezoekers dat wordt toegelaten
Het weer is prima om te reizen. De vergezichten zijn zeer fraai en geven een mooi beeld van het binnenland van Griekenland. Ook hier weer heel veel brem langs de kant van de weg.
Na een kilometer of 50 komen we op de tolweg die ons tot begin noord-Athene brengt. Wij moeten ten oosten van Athene zijnen blijven de tolweg door Athene volgen.
Het blijft oppassen met onze Griekse medeweggebruikers. Ze halen je links en rechts in. Doorgetrokken strepen of verdrijvingsvlakken, ze zijn er wel maar worden heel anders ‘gebruikt’ dan bij ons. Dit geldt overigens ook voor de landen waar wij hiervoor doorgetrokken zijn.
Tegen 14.30 uur bereiken Hortiland. De opgegeven coördinaten klopten precies!
We worden hartelijk verwelkomd door Loes en schudden handen van de aanwezige medewerkers.
Na de koffie stallen we camper, halen de was en (bijna) alle benodigdheden eruit en gaan naar het appartement van Loes in Athene. Daar droppen we alles en gaan de stad in voor een voortreffelijke lunch in een gezellige Griekse taverne.
De ogen zijn groter dan … maar dat is hier geen probleem. Het is helemaal niet raar om een doggybag te vragen en dat doen we dan ook.
Omstreeks 17.00 uur zijn we terug en Loes waarschuwt ons dat we vanavond ook nog moeten (uit)eten. Hier schrikken we een beetje van want de lunch is nog lang niet verteerd.
We kijken om 20.00 uur eerst even naar ‘Binnenste buiten’ want daar zal Hetty haar tuin showen.
Met algemene stemmen wordt dan besloten om niet meer de deur uit te gaan maar de doggybag van vanmiddag als bodem te gebruiken voor de maaltijd van vanavond, aangevuld met een kleine Griekse versie van Thuisbezorgd.
Na het zien van het Nederlandse Journaal maken we een plan de campagne voor de komende dagen; moregen varen naar Evia en vrijdag de markt in Athene.
Dan worden de kooien opgezocht want het was een vermoeiende dag en morgen moeten we weer vroeg op!