Dag 9 maandag 6 mei. Vinica (Slo) - Sibenik (Cro)
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
06 Mei 2024 | Kroatië, Šibenik
Gisteravond laat kwamen er nog enkele campers bij. Als wij vanochtend de luiken openen zijn die alweer vertrokken.
Wij doen groot onderhoud inclusief STOFZUIGEN (ja ja) en nemen afscheid van de zeer vriendelijke CP eigenaresse. Zij zegt in gebroken Engels dat ze ons zeer aardige mensen vindt.
Overmand door emoties giet ik hierdoor een gedeelte van de toiletcassette over mijn broek. Ik spoel deze dan zeer goed af en ga met een natte broek achter het stuur.
We tanken nog even voor een zeer schappelijke prijs in Slovenië en rijden nét voor 10.30 uur Croatië in. Al snel zitten we op de tolweg richting Sibenik. Het is rustig op de weg en we zien vandaag veel asfalt en bergen en … zon! De prijs van de tol valt ons mee. Zeker al je het vergelijkt met Oostenrijk.
Om 14.15 uur komen we al op de plaats van bestemming aan; een nette camping met leuke afgeschermde plaatsen.
We installeren ons en gaan het stadje in. We bezoeken een kerk en scoren weer een foto van een orgel voor buurman Jan en missen hierdoor nét de boot die naar de watervallen gaat. We compenseren dit door een terrasje te pikken aan de haven waar veel bovenmodale zeilboten liggen. Als we willen afrekenen blijkt dat we dit alleen cash kunnen doen. We hebben cash want we zijn goed voorbereid. Alleen ligt dit in de camper. Geen probleem want werkelijk om de 50 - 100meter is hier een ATM. Marjoke laat zich gijzelen en ik ga pinnen.
Volgende keer toch maar de portemonnee meenemen want de kosten voor het pinnen bedragen € 4,75 per transactie.
Hierna bezoeken we nog een mini supermarkt en besluiten vanavond dan maar uit eten te gaan want keuze genoeg in deze stad dus een mooie gelegenheid om de Croatische keuken te leren kennen.
Al met al een prima relaxte dag en een flink stap richting het zuiden gemaakt.
06 Mei 2024 - 17:36
Marja: