7 augustus 2025 Reisdag 5 Højslev - Hirtshals
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
07 Augustus 2025 | Denemarken, Hirtshals
Vandaag de laatste etappe naar de boot naar Noorwegen.
We nemen de laatste voorbereidingen zoals water innemen en lozen, alle apparaten opladen etc etc. Dat kan prima op deze fantastische camping, alle faciliteiten inclusief zwembad dus, zijn hier aanwezig.
Onze volgende stop zal namelijk op een CP zonder faciliteiten zijn op 500 mtr van de Color Line in Hirtshals. Wel op het asfalt dus laat die regen maar komen!
Om daar te komen hebben we nog zo’n 130 km te gaan. De eerste 30 km wanen we ons qua landschap gewoon in Nederland. De laatste 100 zijn ‘altid lige frem’ en dus behoorlijk saai en slaapverwekkend, letterlijk.
We maken onze eerste stop al vóór 12.00 uur want ik begin echt te knikkebollen ondanks dat we allebei als een blok geslapen hebben.
Na de tussenstop wordt het niet veel beter; we willen niet echt wakker worden vandaag lijkt het.
We bereiken ‘onze’ CP zonder problemen. Er zijn er meer en we passeren er 1 die al helemaal vol staat lijkt het. Wij hebben keuze en ruimte genoeg.
Gisteren nog bezig geweest met de helpdesk van Caiway want Marjoke heeft daar een06 abo. Net als in Frankrijk en Spanje geeft dit vaker niet dan wel verbinding in het buitenland, in Nederland gaat het goed. Dus gistermiddag even in de chat geklommen om te kijken of er een oplossing is. CAIWAY maakt gebruik van het ODIDO netwerk, bekend van de vele storingen de laatste tijd. Een oplossing komt er niet. ‘Ligt aan het toestel’ wordt er gezegd. In Nederland nooit problemen, in het buitenland altijd. Dan ligt het aan het toestel? We komen uiteindelijk zelf met een oplossing; overstappen naar KPN als we terug zijn.
Het hoogtepunt van vandaag zal een bezoek zijn aan de Netto supermarkt, 200 meter hier vandaan. Veel spannender gaat het niet worden en dus de rest van de dag …
07 Augustus 2025 - 17:04
Erna:
Goede vaart naar Noorwegen!
Groetjes Erna
08 Augustus 2025 - 16:39
Marco:
Jullie zij vast wel fan geworden van het spannende Deense landschap. Een soort Oost Groningen begrijp ik.