22 augustus 2025 Reisdag 20 Aalborg - Rindby
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 Augustus 2025 | Denemarken, Rindby
We worden vroeg gewekt door schietgeluiden. Nader onderzoek leert ons dat we niet alleen bij een Vikingmuseum staan maar ook vlakbij een militaire kazerne. Roepen de militairen in Nederland ‘pief paf poef’, in Denemarken hebben ze nog echte munitie want we worden zowat ons bed uitgeschoten.
Het ‘museum’ laten we voor wat het het is want dat blijkt alleen een verzameling Vikinggraven (bergen stenen) te zijn waaronder de Vikingen na crematie werden begraven. We hebben Stonehenge gezien dus denken dat dit daar echt niet bovenuit zal stijgen.
Er staat een flinke rit op het programma. Marjoke, de brei goeroe uit het Westland, heeft een afspraak gemaakt met de Deense brei goeroe Christel Seyfarth. Deze woont op het eiland Fanø voor de Deense kust bij Esbjerg. Dat betekent dus ruim 250 km dwars door Denemarken over binnenwegen die overigens heel goed te berijden zijn. Ik hoor jullie denken ‘een eiland, dan moet je overvaren’ en dat klopt. We gaan dus wéér op een Ferry. Deze is overigens wel behoorlijk kleiner dan die naar Noorwegen maar voor de zekerheid blijven we er tóch maar inzitten deze keer.
De veerboot is te vergelijken met het veer bij Maassluis, de overtocht duurt ook maar 12 minuten. Goed te overzien allemaal.
Om 15.00 uur checken we voor het eerst sinds lange tijd weer eens in op een ‘echte’ camping, dat was lang geleden!
Verdere ‘bijzonderheden’ vandaag;
we stoppen voor de lunch op 1 van de weinige parkeerplaatsen die we tegenkomen. Als Marjoke in de køken bezig is en ik op haar inmiddels omgedraaide bijrijdersstoel zit komen we erachter dat we nog (weer) rijden! Ik ben voor het eerst de handrem vergeten, een detail. De picknicktafel waar ik de camper naast had geparkeerd blijkt inmiddels 50 meter achter ons te staan. Hebben we toch een aardig stukje ‘met losse handen’ gereden of iemand heeft hem verzet …
De rest van de dag …
22 Augustus 2025 - 16:16