3 augustus 2025 dag 1 Naaldwijk - Löningen (D)
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
03 Augustus 2025 | Duitsland, Löningen
Drukke en leuke weken achter de rug maar nu gaat het beginnen.
Afgelopen vrijdag weer goed nieuws gekregen van de oncoloog dus we hebben er helemaal zin an.
Gisteren hebben we Marjoke’s 66e verjaardag alvast gevierd en gisteravond en vanochtend de ‘puinhopen’ daarvan opgeruimd. We hebben geen haast maar toch willen we zo snel mogelijk weg.
De camper stond vanaf woensdag eigenlijk al voor de deur en we hadden er dus al regelmatig van alles ‘ingegooid’. Ook mijn jeu de boules ballen want ik kan nog wel wat oefening gebruiken.
Om 11.30 uur klonk het ‘her går vi’ of, in goed Nederlands, ‘on y va’!
De eerste stop was al na 1 minuut het Texaco tankstation in Honselersdijk voor een tactische tankstop; d.w.z. er genoeg diesel ingooien om Duitsland te bereiken want daar is de brandstof immers een stuk vriendelijker geprijsd.
Het rijden op zondag heeft als voordeel dat er weinig of geen vrachtverkeer op de weg is. Voor ons helemaal fijn omdat die in dezelfde snelheidscategorie als wij vallen; 90 km max.
Het thema van de eerste reisdagen is ‘immer gerade aus’, kilometers maken. Het gaat zo voorspoedig dat ik tijdens onze 1e tussenstop bij Nijkerk bijna traditiegetrouw besluit om af te wijken van het oorspronkelijke plan. De CP in Hellendoorn wordt een CP in Löningen, Duitsland.
Omdat het leven al duur genoeg is kiezen we voor de gratis CP bij een heus ‘wellenbad’, een golfslagbad dus. Helemaal zonder (golf)slag of stoot komen we daar overigens niet want het halve dorp is opgebroken. Uiteraard precies dié wegen die naar de CP leiden.
Uiteindelijk komen we er toch en na ons gesetteld te hebben gaan we zwemmen. Het is een enorm groot bad en de golven zijn ook flink hoog. ‘Ordnung muss sein’ zeggen de Duitsers; het hele zwembad hangt vol met bordjes waarop staat wat je vooral NIET mag doen. Zwemmen gelukkig wel.
Heerlijk opgefrist gaan we weer camperwaarts en de rest van de avond …
03 Augustus 2025 - 20:00
Sjoukje :
Heel veel plezier in het hoge noorden[e-1f929]
03 Augustus 2025 - 21:57
Adje Kloos:
Een goede reis en ik blijf jullie volgen. [e-1f618]
03 Augustus 2025 - 23:13
Marco:
Naar het noorden? Veel reisplezier en doe ze allemaal de hertzliche grusse
04 Augustus 2025 - 10:21
Betty:
Hele fijne vakantie, leuk om jullie avontuur weer te volgen door t lezen van de reisverslagen x
04 Augustus 2025 - 13:24
Bram En Ada:
Een goede reis en veel veilige kilometers voor jullie op weg naar het hoge noorden. Veel plezier saampjes en beleef maar mooie avonturen! Dikke knuffel van Bram en Ada
04 Augustus 2025 - 19:48
Herr Jos Von Der Wilk: