Dag 29 Ambrieres les Vallees - Honfleur
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
03 Juni 2025 | Frankrijk, Honfleur
Hoe we het gedaan hebben weten we ook niet maar we stonden allebei om 08.00 uur klaarwakker naast ons bed. Kwam goed uit want we wilden op tijd vertrekken dus zo gezegd etc. etc.
Het dorpje waar we staan valt bij ons heel erg op t.o.v. heel veel andere dorpen waar we doorheen zijn gereden of hebben gestaan.
Alles, maar dan ook alles, ziet er keurig onderhouden uit. Ze kunnen het dus wel!
Opnieuw lange banen (Westlandse uitdrukking) voor de boeg. We zijn het erover eens dat we het Franse platteland echt gaan missen eind deze week.
Het doel vandaag is Honfleur, een prachtig oud plaatsje met een haventje, omringd door zeer oude huizen. Deze zijn vaak niet zo heel best onderhouden maar het geven wel ‘kleur’ aan de haven. De restaurantjes zijn ontelbaar. Vis staat hier prominent op de menukaart dus de kans bestaat dat wij daar vanavond eens gaan ‘kijken’.
We hebben er deze reis tot nu toe 3.600 km opzitten. Daarvan meer dan 95% tolvrij. Vandaag pakken we weer een stukje tolweg want dat schiet toch net wat beter op af en toe.
Deze laatste tolweg werkt overigens via het nieuwe systeem in Frankrijk; péage en flux libre. Geen stress meer bij tolpoortjes (ik heb daar ‘iets’ mee) maar je wordt gefilmd wanneer je het péage traject oprijdt en verlaat. Binnen 72 uur moet je dan inloggen op een website van de wegbeheerder Sanef. Als je dan je kenteken invult dan zie je direct ‘de schade’ en reken je af met je creditcard. NIET VERGETEN dus (zoals wij in Oostenrijk deden).
In Honfleur gaan we voor de grootste camperplaats die ik ooit gezien heb, vlakbij het centrum. Gezellig naast elkaar met 1,5 meter tussenruimte. Het is maar voor 1 nacht want morgen weer verder naar het volgende leuke Normandische kustplaatsje.
De rest van de dag …
04 Juni 2025 - 11:09
Marco:
Leuk Honfleur. Pak de fiets en rij naar Deauville. Ga af en toe naar beneden, leuke plekje. Een tolbadge is supermakkelijk, geen wachttijden bij de tolpoorten en slechts een piepje bij het nieuwe systeem. Ideaal als je wilt opschieten in Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk. Groet uit Innsbruck (leuke stad), morgen naar Merano