Dag 26 Saint Augustin
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
01 Juni 2025 | Frankrijk, Les Mathes
Gisteravond alle (dak)ramen open gezet ivm de hitte. Het is 35 graden geworden hier. Hét moment om ons dubbeldikke dekbed te verruilen voor de zomerversie.
Vannacht alle dakramen dicht gedaan ivm met de regen. Dat hebben wij weer! Hebben we daarvoor een plek speciaal onder de bomen uitgezocht? Uiteraard de stoelen en de was aan de droogmolen ook niet binnen gehaald. We leren het nog weleens.
De rustdag voor vandaag was ingepland. Alleen hadden we die graag aan de rand van het zwembad doorgebracht maar dat gaat hem niet worden; zware bewolking, wel droog maar de temperatuur is de helft van gisteren?
Dan pakken we de fietsen maar om eens naar de Golf van Biskaje te gaan. Klinkt stoer hè? Een route van 5,5 km over, volgens GM, vrij vlak terrein. ‘Frans vlak’ noemen wij dat. Mooie route dwars het bos met enkele zeer venijnige heuvels. We redden het en belonen onszelf met een belachelijk dure (voor wat je er voor krijgt) hamburger-maaltijd op het terras van een van de vele restaurantjes aan ‘la Grande Côte’. Er komt een rookverbod in Frankrijk maar daar vallen de terrassen weer buiten begreep ik. Erg jammer want er werd flink gedampt.
Dan weer terug naar de camping met de nodige voorzichtigheid want mijn accu is bijna leeg. We switchen op een gegeven moment van fietspad naar de asfaltweg want het fietspad was vreselijk steil en de weg niet. Het is overigens een prachtig fietsgebied hier met veel fietspaden!
Terug op de camping pakt Marjoke haar inmiddels broodnodige rustmoment en ga ik de voorbereidingen treffen voor ons zeer waarschijnlijke vertrek morgen; water innemen en mijn fietsaccu opladen. Als op een gegeven moment daar ook nog het koffieapparaat en de waterkoker bij worden ingeschakeldvindt de zekering van de stroompaal het genoeg. Niet zo gek natuurlijk want ook de koelkast van de camper hangt daaraan. En als ik het me goed herinner ben ik ook mijn iPhone/iPad en scheerapparaat aan het opladen. Dus op naar de receptie en vragen of ze me kunnen helpen want ik krijg de deur van de laadpaal niet open. Dat blijkt later wel te gaan maar dan is de hulp al aanwezig.
We kunnen weer aan de stroom maar met iets minder appareils misschien?
De rest van de dag …