Dag 25 Blaye - Saint Augustin
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
30 Mei 2025 | Frankrijk, Les Mathes
We zijn een plaag … Dat durf ik gerust te zeggen. En met ‘we’ bedoel ik ‘de camperaars’.
In Blaye, waar we afgelopen nacht hebben gestaan, waren 2 camperplaatsen vlak naast elkaar en allebei waren ze redelijk bezet. We stonden op nog geen kilometer van de Gironde.
We besloten om naar de kust te gaan. Arno had ons al gewaarschuwd want het is een lang weekend in France en dus heel erg druk. Onderweg valt dat wel mee overigens. We rijden nog een hele aardige route, langs ontelbare ‘cave’s’ , doen wat boodschappen en komen op de beoogde camping aan.
De dame achter de receptie vertelt mij op een allervriendelijkste manier dat de camping COMPLET is. Niet een echte verrassing als je de mierenhoop in het zwembad, direct naast de ingang, ziet. We vinden het dan ook niet heel erg achteraf.
De streek waar we zitten doet denken aan Renesse maar dan in het kwadraat of tot de derde macht. Wij vinden een beetje toeristisch niet erg, maar dit… We kiezen dan een Camping Car Park locatie, vlakbij en … BOMVOL. Daar sta je dus echt camper aan camper met nauwelijks een meter tussenruimte. Als je buurman/vrouw een wind laat, vliegen bij jou de borden van tafel.
Dan zoekt Marjoke een andere camping, meer landinwaarts en ik bel even voor de zekerheid of ze plaats hebben; pas de problème, ruimte genoeg, we zijn van harte welkom. Ik ben in de veronderstelling dat we naar een kleine camping in het binnenland gaan. Dat laatste klopt, dat eerste niet helemaal; het is een camping van 12,5 hectare! Ik moet wel zeggen dat je dat totaal niet zo ervaart. Er zijn bosstroken en open velden. Wij staan heerlijk in de schaduw. Alles is aanwezig en de zee blijkt eigenlijk ook helemaal niet zover hiervandaan dus wij gaan ons hier een paar dagen prima vermaken. In ieder geval tot al die Fransen weer aan het werk zijn gegaan a.s. maandag.
Er is ook een prachtig groot zwembad bij waar we direct induiken uiteraard. Overigens gaan we daar op de fiets naartoe want lopen is te ver.
De rest van de dag …