Dag 11 Branoux les Taillades - Clapiers
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
16 Mei 2025 | Frankrijk, Clapiers
Ik neem afscheid van de super aardige eigenaar van de camping en zeg hem dat ik een uitstekende recensie zal plaatsen. Hij glimt van trots. Merkt daarna wel op dat ze op Google nogal wat negatieve recensies krijgen omdat er niet gerookt mag worden. Onzin natuurlijk want het wordt duidelijk aangegeven, dus als je daar problemen mee hebt ga je toch naar een andere camping?
We genieten opnieuw van de prachtige (binnen)door route die we vandaag rijden. Amper 90 km voor de boeg maar TT denkt daar tochwel bijna 2 uur voor nodig te hebben.
Het eerste stuk rijden we langs de rivier de Gardon d’ Alès. We steken deze 5 keer (op verschillende plaatsen uiteraard) over.
Het landschap dat we vandaag zien bestaat vooral uit velden met wijnranken die al aardig uitlopen en het is vrij vlak. We zitten ook slechts op 136 hoogte NAP. Uiteraard passeren we ook de nodige wijnhuizen maar die laten we links en rechts liggen.
De D-wegen die we vandaag nemen zijn erg smal. We komen door dorpjes waar je vaak stapvoets moet rijden en ze ook hele smalle straatjes hebben. Het lukt allemaal prima en ik ben ook blij dat ik weer een stukje kan sturen. Overigens is in die dorpen goed te zien dat ‘onderhoud plegen aan het huis’ niet de hobby is van de inwoners.
Onze camper is niet de kleinste (maar ook niet de grootste) dus is inhalen voor achterliggers lastig. Als ik zie dat er een ‘sliert’ auto’s achter ons rijdt en we komen bij een rotonde aan, dan neem ik deze 2 keer zodat ze er voorbij kunnen. Voor een ‘opdringerige’ vrachtwagen achter me zoek ik graag z.s.m. een uitwijkplek op.
Rond 12.30 uur komen we op de ‘camping’ aan. Het is eigenlijk meer een vakantiedorp met alle mogelijke faciliteiten die je maar kunt verzinnen, ja ook diverse jeu de boules banen. Niet echt het type camping dat wij doorgaans opzoeken maar deze keer is er een speciale reden voor. Jos komt morgen hierheen omdat hij een van de touretappes van 2025, die waarin de Mont Ventoux is opgenomen, wil gaan rijden op zondag. Dit plan had hij eind vorig jaar al opgevat en omdat hij ook wat ondersteuning wil kunnen we dat nu mooi combineren. Wij zullen als ploegleiders en/of bezemwagen fungeren, met zijn auto overigens want met een camper mag je berg niet op.
De ontvangst bij de camping is allervriendelijkst. De receptionist spreekt ook een beetje Nederlands, ik een beetje Frans dus dat wordt een leuk gesprek.
We krijgen een P-plek toegewezen. De P van Premium blijkt later als er ook sleutels overhandigd worden van de privé badkamer die bij onze plek hoort. Zo luxe hebben we nog nooit gestaan. Overigens zijn er geen andere plekken, ze hebben dit allemaal.
We zijn deze keer niet de enige Nederlanders op de camping.
Als we ons geïnstalleerd hebben en aan onze eenvoudige lunch beginnen steekt de Franse achterbuurman de BBQ aan. Franser wordt het niet vandaag!
Inmiddels heeft ook de eerste malheur zich gemanifesteerd. De week voorafgaand aan ons vertrek werd al duidelijk dat het elektrische trapje bij de deur van het woongedeelte nukken ging vertonen. Dit kregen we nooit meer op tijd gerepareerd natuurlijk en dus op Marktplaats een alternatieve opstap gescoord. Daar zijn we erg blij mee want het elektrische trapje besluit er vandaag mee te stoppen.
De camping beschikt over meerdere zwembaden. Wij testen er vandaag 1; een 50 meterbad. Zelfs ik trek een baantje!
Als we bij liggen te komen komt de badmeester langs en ik voel direct nattigheid ondanks dat ik net opgedroogd ben. Je mag ook hier namelijk niet met ‘sportbroek achtige zwembroek’ in het water. Je moet een ‘echte’ maillot de bain dragen. Je weet wel, zo’n strak ding waar ze bij het songfestival ook in lopen.
Vooruit dan maar, de Intersport op 10 minuten fietsen verkoopt ze.
De rest van de dag …
16 Mei 2025 - 19:04
Marjolein :
Ik krijg ineens inspiratie voor een bonus vaderdag cadeau , voorkeur voor een kleur?