Dag 10 Branoux les Taillades dag (3)
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
15 Mei 2025 | Frankrijk, Branoux-les-Taillades
Vandaag beginnen we met ELO en Mr. Blue Sky.
We blijven dus nog maar een dag. Het komt niet vaak voor dat we 3 dagen op dezelfde plek blijven maar het is prima hier. Zoals al eerder gezegd; we zijn alleen, kunnen over alle faciliteiten beschikken, het is prachtig weer en de beheerder ‘vliegt’ voor ons. Af en toe een beetje teveel zelfs.
Ik stippel een ambitieuze route uit die we na de eerste pittige helling al moeten vergeten, het is gewoon té heuvelachtig. We besluiten dan maar naar het dorp te gaan om ‘een bakkie’ te doen en wat in te slaan voor morgen als we naar Montpellier gaan. Helaas hebben ze geen gebak bij de koffie, hoewel helaas … is eigenlijk beter zo.
Het ‘bakkie hartslag’ wordt zoals gebruikelijk hier met een glas water geserveerd en dat is heel erg welkom. Mijn poging om deze order volledig in het Frans af te handelen wordt geboycot door de serveerster die blijkbaar graag laat blijken dat ze Engels spreekt.
De weg naar het centrum kennen we inmiddels en ik denk dat ze hier jaloers zullen zijn op de Belgische wegen.Op de fiets stuiter je namelijk alle kanten op en mijn telefoonhouder op het stuur is het dan ook zat. De telefoon wordt gelanceerd en komt op straat terecht. Dat is niet de eerste keer, zelfs deze vakantie niet. De telefoon is heel (iPhone is onverwoestbaar), het hoesje echter niet meer. Ik besluit om dan ook maar geen telefoon meer op mijn stuur te gaan zetten en weer over te stappen op de bekende onverwoestbare Otterbox telefoonhoes.
Ik vind Jos van der Wilk bereid om deze voor mij te kopen in Naaldwijk (steun uw lokale winkeliers!) en zaterdag bij ons af te leveren in Montpellier. En passant fietst hij dan gelijk even de Mont Ventoux op. Maar daarover later meer …
Het zwembad gaat weer speciaal voor ons open en we maken daar graag gebruik van. We draaien een was en gaan morgen dus weer fris op pad!
De rest van de dag …
16 Mei 2025 - 09:54