Dag 16 Calella de Palafrugell (dag 2)
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
21 Mei 2025 | Spanje, Calella de Palafrugell
Over de camping in Clapiers vertelde ik dat deze op een dorp leek. De camping waar we nu staan is te vergelijken met een stad.
Dat werd mij vanochtend duidelijk toen ik op de fiets brood wilde gaan halen en onderweg daarnaartoe zelfs de weg daar heb moeten vragen …
Het weer begint eindelijk te voldoen aan de verwachtingen zoals wij die van het Spaanse weer hebben. We begrepen dat je in zuid Frankrijk/Dordogne van de weg spoelt. Daar blijven we dus nog even weg.
Mooi weer en rustig aan dus; zwembad hangen! Spannender wordt het niet vandaag. Het water is heerlijk!
Eind van de middag willen we boodschappen doen in de supermarkt maar die blijkt dicht.
Ik spring dan op de fiets om in het dorp mijn slag te slaan maar slaag daar in 2 supermarktjes amper in, ze hebben (zelfs bij elkaar) heel weinig. Geen nood: we komen niet om de van de honger hoor.
Op de camping in Clapiers moesten we een Polsbandje dragen (zo’n all inclusive ding). Op deze camping hoeft dat niet er maar moet je een Pasje bij je dragen.Er staat een bewaker aan de poort die naar dat pasje vraagt als je naar binnen wilt. Zoals bekend heb ik (n)iets met pasjes. Als ik terugkom van mijn rondje shoppen moet ik mijn pasje tonen bij de slagboom. Uiteraard heb ik die niet bij me maar mag toch door, moet hem wel gaan laten zien maakt hij me streng duidelijk. Plichtgetrouw doe ik dat uiteraard …
We staan hier zeker niet alleen maar het is wel lekker rustig en we hebben veel lol om de hondsbrutale mussen die zelf op tafel komen zitten.
De rest van de dag …