Dag 4 Fumay - Han sur Lesse (Rochefort)
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
20 April 2025 | België, Rochefort
We gaan verkassen. De Meuse hebben we wel gezien en gaan nu kijken hoe de Lesse erbij ligt.
Uiteraard wordt eerst alles bijgevuld en/of geloosd zodat we kunnen gaan staan waar we willen mocht dat nodig zijn. Het is inmiddels een beetje gaan regenen.
Het is een goed uur rijden langs de Meuse en door een prachtig groen, golvend landschap. Ik had nog even willen tanken bij de Intermaché in Fumay maar die was al dicht, of wij waren laat. Onderweg komen we echter nóg een Intermarché tegen waarvan de pomp wel open is. Voor € 1,49 per liter tankt dat toch prettiger weg dan bij ons in Nederland.
We zitten op de grens van Frankrijk - België. De stadjes/dorpjes waar we doorheen rijden zien er grijs en grauw uit, zeker als het bewolkt is. Een beetje kleur aanbrengen zou geen kwaad kunnen.
Zoals bekend zijn de wegen in België niet best. We treffen lange heuvelachtige wegen die ik slingerend neem om de gaten in de weg te ontwijken.
We hebben een camping uitgezocht vlakbij de grotten van Han, die willen we morgen gaan bezoeken.
De camping ligt pal aan de Lesse die er net zo levendig uitziet als de Meuse. Ook de ingang naar de grotten moet vlakbij zijn. Een prima plek dus!
Als ik ‘s middags even het centrum in loop zie ik dat de tour die wij morgen willen maken o.a. 1,6 km lopen, bijna 400 traptreden telt en 1,5 uur duurt. Dat gaat dus niet lukken. We schakelen naadloos over op plan B; de grotten van Remouchamps waar je een bootje door de gewelven wordt gevaren.
Ik geef me vrijwillig op om voor het avondeten te zorgen want het blijkt dat de lokale chinees op 50 meter van de ingang van de camping zit. Als ik de reviews mag geloven is deze nog goed ook.
Ik stap nietsvermoedend om 18.30 uur naar binnen en tref een redelijke hectische situatie aan. Tegelijk met mij komen er ook heel veel gasten binnen die daar gaan eten; ALLE tafels zijn voorzien van een bordje met ‘gereserveerd’. Blijkbaar is de werkwijze zo dat je reserveert met je 06 nummer.Duidelijk voor de eigenaresse maar niet voor de gasten want die kijken allen verbaasd als ze om hun reserveringsnummer worden gevraagd, welk nummer? De chinese dame spreekt niet heel erg duidelijk Frans en/of ik Chinees. Ik bestel en hoor dan dat wachttijd 1 uur is. Als ik mijn Nederlandse 06 (reserverings)nummer geef is de wachttijd opeens een half uur want ze kan blijkbaar niet naar het buitenland bellen.
Keurig op tijd ons eten opgehaald en het was inderdaad erg lekker en net als in Nederland, genoeg voor de volgende dag.
De rest van de avond …
21 April 2025 - 12:09