Dag 17 Piesport 16 september 2019
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
16 September 2019 | Duitsland, Piesport
Het eerste stuk rijden we dezelfde weg als we gisteren gefietst hebben en zijn met terugwerkende kracht dankbaar dat we na een paar kilometer omgekeerd zijn want het is alleen maar dalen naar de rivier richting Trittenheim en dat hadden we dus ook weer terug omhoog moeten rijden!
Piesport is ons niet onbekend. We doen eerst boodschappen en dan zoeken we het Weinort op dat we uitgezocht hebben om te overnachten. We vinden het snel en vertrekken ook weer snel want ondanks de lovende recensies in de Camper-app spreekt het ons niet aan.
We kiezen dan voor de Camperstellplatz Piesport direct aan de rivier. We hebben hier 3 jaar geleden ook gestaan en het is een mooie plek. Als wij arriveren zijn bijna alle 30 plaatsen bezet maar we vinden nog een leuk plekje.
Na de lunch fietsen we langs de Moezel richting Trittenheim. Huh? Daar zouden we gisteren ook naartoe zijn gegaan alleen vanaf de andere kant!
Vanaf deze kant is het overigens prima te doen; prachtig fietspad langs de Moezel, tussen de wijnranken door. In Trittenheim kiezen we op goed geluk een Weingut uit waar we 3 soorten wijn kunnen proeven; Marjoke gaat voor de witte, ik voor de rode. We kopen allebei een fles van de favoriet en gaan dan goedgemutst, met 3 glazen wijn op, weer op de fiets, 11 kilometer terug.
Het spreekt voor zich dat de rest van de dag in absolute rust wordt doorgebracht....