Dag 6 WOOLD (WINTERSWIJK)
Blijf op de hoogte en volg Hans
05 September 2019 | Nederland, Woold
De eerste tussenstop wordt een weegbrug bij Hardenberg, toevallig ligt deze precies op onze route. We zij hierop geattendeerd door onze visite van gisteren. Het is dus een weegbrug die 24/7 open is.
We zijn al langer benieuwd hoe het nou eigenlijk zit met het gewicht en dit is de kans. Volgens het kentekenbewijs weegt de camper 3129 kg.
Beladen; met chauffeur en passagier, halve brandstoftank gevuld, halve schoonwatertank gevuld, fietsen en bagage mag het gewicht dus niet boven de 3.5 ton uitkomen. De weegbrug laat zien dat het gewicht zonder chauffeur en passagier al meer dan 3,5 ton is. Met ons erbij gaan we er dus ‘royaal’ overheen. Zoveel afvallen gaat nooit lukken en dus hebben we genoeg stof tot nadenken over wat we dan thuis moeten laten. We komen daar niet uit. Aardappelen laten we al thuis dus daar is ook geen winst uit te behalen. Wel een aandachtspuntje dus.
Na deze gewichtige gebeurtenis gaan we richting Winterswijk naar Obelink, het walhalla voor de kampeerder/buitensporter. Van tentharing tot complete camper zit in het assortiment. We houden ons in en gaan dan op weg naar camping Brømmels in ‘t Woold (Winterswijk) waar we een paar jaar geleden ook hebben gestaan. Ontzettend gastvrije eigenaar en helemaal into de geiten. Het is een geitenboerderij en minicamping. We krijgen weer een prachtig plekje met uitzicht op een heel vrij veld.
Marjoke heeft een nieuw speeltje voor in de kombuis gekocht om te kunnen bakken (zonder oven) en gaat daar gelijk mee aan de slag als we gesetteld zijn. De geitenkaas smaakt in ieder geval prima.
Hier is het droog en volgens geiten Bert (tenminste zo noemen wij hem) regent het hier nooit! We gaan het zien want we blijven in ieder geval 2 dagen hier.
Het spreekt voor zich dat we na deze avonturen de rest van de dag in rust doorbrengen....
05 September 2019 - 17:55
Hetty:
Oh, kon dat speeltje nog wel mee met al dat overgewicht? Ik sta ervan te kijken hoe zwaar die camper is. Misschien zijn het de e Nikes. Die wegen nogal door. Ik duim voor mooi weer en de regen mag je gerust naar mij sturen...