Dag 6 Segalat
Door: Marjoke
Blijf op de hoogte en volg Hans
31 Mei 2019 | Frankrijk, Monpazier
Vrijdag 31 mei Heerlijk geslapen en ook prisma opgestaan Eerst even lekker douchen bij Lia in de douche en daarna ‘ontbijt’ op de voor veranda. Gisteren de dag afgesloten met wijn, bier en een goede pot rummycub dat met zijn vieren veel langer duurt dan met zijn tweeen. We hebben wel erg gelachen. We waren gisteren in het dorp TIm en Frederique tegen gekomen. Het zijn Amsterdammers die jaren geleden naar Frankrijk zijn gekomen en nu ook permanent hier wonen. Weliswaar in een gat, maar ze leven van de verkoop van wijn., hun airbb en het geven van diners en wijnproeverijen. Ze komen allebei uit de horeca en zijn afgestudeerd aan de Hogere Hotelschool, dus dat zit wel goed. We besloten gisteren om in te schrijven voor de wijnproeverij met eten (Hapjes_ en veel, heel veel uitleg van Tim. De man is als hij eenmaal gaat praten bijna niet te stoppen. Maar het was heel leuk. Er was nog een Nederlands stel en een Frans stel. Dus er werd tweetalig uitleg gegeven over de wijn en spijs. We kregen zeven wijnen te proeven en daarbij kwamen zeven hapjes. Erg lekker en met zorg klaargemaakt. Bovendien hoorde de hapjes echt bij de wijnen en dat was ook echt waar. Sommige van de wijnen waren wat minder lekker, maar over het algemeen was het goed binnen te houden. Rond zes uur waren we klaar en hadden we ook nog een rondleiding door de wijn cave gekregen van Tim. Het was allemaal erg gezellig geweest en we namen afscheid. Thuisgekomen deden we eerst een lekker bakkie koffie met koek en rond een uur of negen hadden we toch nog een beetje trek. Lia en ik gingen kijken of er iets open was in het dorp, maar dat bleek niet zo te zijn. Daarom gingen we zelf maar even iets in elkaar brouwen met rijst en groenten en spekkie. Het smaakte heerlijk en als toetje deden we nog vijf potjes rummycub die door de nieuwe puntentelling van Arno ruimschoots door hem gewonnen werden. We gingen moe naar bed en sliepen zo.