Dag 4 Littlehampton (Arundel castl)
Door: Marjoke
Blijf op de hoogte en volg Hans
10 Juni 2017 | Verenigd Koninkrijk, Littlehampton
De tweede dag in Littlehampton begon weer schitterend. Een stralend blauwe lucht zorgde ervoor dat we snel ons bed verlieten. Deze camping heeft prachtig sanitair en daarom ben ik zowel vanmorgen als gisteravond gaan douchen. Ik wilde ook lekker even mijn haar goed wassen. Afijn, we waren rond tien uur klaar en na het ontbijt en het plan de campagne gingen we op pad naar kasteel Arundel. Bekend van opnamen voor de Harry Potter-films en de film ‘De jonge Victoria’. Zeer tot de verbeelding sprekend dus.
Fietsen in Engeland is een hachelijke onderneming. Eigenlijk ben je vogelvrij, want fietspaden kennen ze nauwelijks. Ook onze tocht naar Arundel dat zo’n vijf kilometer verderop ligt is spannend. We hebben wel onze fietshelmen op, maar toch voelt het niet echt lekker. Het verkeer raast langs ons heen en we zijn blij als we na een minuut of 15 het kasteel al zien opdoemen. Ook het links rijden is natuurlijk heel vreemd voor ons. We komen aan bij het kasteel en mogen onze fietsen in een schuurtje zetten. Dat is dan weer een voordeel als er bijna niemand met de fiets komt. We betalen de hoofdprijs om alles te kunnen zien in het kasteel. Hans wordt al aangemerkt als senior, en is daarmee niet blij, maar het scheelt weer 2.50 pond. Eerst doen we een bakkie in het restaurant, want het kasteel gaat pas om 12.00 uur open. Net zoals in Schotland, twee jaar geleden, kijken we onze ogen uit. Wat een rijkdom en wat een mooi ingerichte kamers. Er is ook een prachtige kapel in het kasteel en er zijn heel veel slaapkamers en privé vertrekken. Toen we vroegen of de huidige Earl hier nog woonde, werden we met een kluitje in het riet gestuurd. Ze doen daar absoluut geen mededelingen over.
We waren na heel wat trappen op en af en kamer in en uit wel wat vermoeid geraakt. Maar gelukkig konden we in de tuin lekker op een bankje even bijkomen. Na een kwartier gingen we verder de tuin in die ook prachtig is. Heel veel mooie doorkijkjes en een orangerie met heerlijk fruit en zelfs druiven. We keken wederom onze ogen uit.
Gelukkig konden we de weg terug naar de poort meerijden met een buggy en werden we weer naar onze fietsen geleid.
We besloten nog even Arundel aan te doen en gingen meteen door naar de local pub waar we bier en een sandwich bestelden. Toen werd het weer tijd voor de terugweg naar huis. Helaas is het weer een beetje omgeslagen en is het weer wat bewolkt, maar gelukkig niet koud. Na het avondeten gingen we bekijken waar we morgen heengaan. Het is het New Forest geworden waar we weer een camping gaan zoeken voor twee dagen. Het bevalt ons uitstekend hier in Engeland.