Dag 3 Maastricht en party time
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
04 Juni 2022 | Nederland, Meerssen
De dag begint met een wolkendek. Als wij echter richting Maastricht vertrekken breekt de zon al snel door. Maastricht is gewoon een geweldige stad. Gezellig druk en ontelbare winkels in allerlei soorten en maten. Op het Vrijthof is het even schrikken als wij Andre Rieu zien. Gelukkig is het een kartonnen versie waarmee aangekondigd wordt dat hij in juli weer op gaat treden in de stad. ‘Helaas’ kunnen wij daar niet bij zijn.
Na de nodige winkels aan een nadere inspectie te hebben onderworpen gaan wij weer richting Meerssen. Op het moment dat wij op de fiets stappen belt Tom dat hij al op de camping is. Wij hebben dan nog een half uurtje nodig om daar te komen en we moeten nog een echte Limburgse vlaai kopen voor de visite die vanmiddag komt. We doen dit in het dorpje Meerssen bij een echte locale bakker.
Marja en Bart, Nils en Tom komen langs ivm de verjaardag van Nils die we vieren en afsluiten met een diner in Houthem. Gezellig om iedereen weer eens te zien. Ik ga met Tom in een buitenwijk van Aachen benzine tanken. Het scheelt bijna 50 eurocent op een liter, ruim 25 euro op een volle tank, de moeite waard dus.
De middag en avond vliegen voorbij.
Omdat de weersverwachting voor vannacht en morgen niet best is draaien we de luifel maar in. Ik heb al vaker ‘s nachts in regen en vooral wind in mijn onderbroek de luifel in staan te draaien en heb daar geen zin meer in.
We blijven een dag langer dan gepland want morgen komen oud collega Marco en zijn vrouw Marian deze kant op met hun camper. De plaats naast ons heb ik voor hun gereserveerd. We hoopten op een BBQ en een leuke avond maar ivm het weer zal het een Chinees en een leuke avond worden. Ook prima.