Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Hans via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 28-06-2017 Dag 22 Graveley ... (1)
  • 27-06-2017 Dag 21 ... (1)
  • 26-06-2017 Dag 20 Diamond ... (0)
  • 25-06-2017 Dag 19 ... (0)
  • 24-06-2017 Dag 18 zaterdag ... (0)

Statistieken

Dit dagboek is 29036 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Dag 5 Dag 5 Littlehampton – Brockenhurst

Toon op kaart

12 juni 2017 | Door: Hans

Aantal keer bekeken 129   Aantal reacties 0   Brockenhurst, Verenigd Koninkrijk
a A

Dag 5 Dag 5 Littlehampton – Brockenhurst

Dag 5 Littlehampton – Brockenhurst (in national park New Forest)
We gaan terug naar de natuur!
Maar niet vóórdat er een kleine (nood)reparatie is uitgevoerd. De dag voor vertrek heb ik een raamuitzetter vervangen omdat deze niet goed meer werkte. Ook had ik problemen met afsluitdop van de schoonwatertank; die bleef niet meer goed vastzitten. Op de dag voor vertrek wel, dus ik dacht laat maar. Helaas, op de 2e dag zijn we hem ‘ergens’ verloren…. Van een plastic zak een prop gemaakt, deze met gepast geweld in de vulopening gepropt en afgeplakt met tape. Water tanken doen we nu via het zijraam en de grote vulopening van de tank onder de bank, geen probleem verder, hoogstens een beetje omslachtig. Op de camping nog gevraagd aan een Engelse oude baas in een Talbot (!) camper of er ergens in de buurt een camperzaak was die misschien……? Helaas………
Omdat we besloten hadden een ‘iets’ minder luxe camping te nemen de komende nachten hebben we voldoende water ingeslagen, geloosd etc etc etc. We zijn klaar voor de natuur.
De tocht naar New Forrest is goed 100 km, over de snelweg (met ontelbare rotondes uiteraard) dus niet spectaculair. Portsmouth en Southampton slaan we bewust over. Als we het park inrijden vallen direct de wildroosters en de loslopende dieren op. Rustig aan dus. We wilden naar Lyndhurst (middelpunt New Forest) en daar bij een pub gaan staan met onze Brit Stops. Helaas hebben we die pub niet gevonden. We vonden wel een andere via Brit Stops maar die plek zag er zo onaantrekkelijk uit dat we maar naar een camping besloten te gaan die ook niet over veel faciliteiten beschikt; geen toiletfaciliteiten, geen internet maar wel stroom en echt middenin het bos.
We besluiten naar het dorp Brockenhurst te fietsen, 5 kilometer verderop. Via een prachtig zand/grind pad tussen de loslopende koeien en paarden en ik bedenk dat ik WEER NIET de bandenplakspullen heb meegenomen uit de camper.
Brockenhurst…. tja, we waren eruit vóórdat we er erg in hadden, wel van die typisch Engelse winkeltjes waarvan er sommige al 30 jaar niet meer bevoorraad lijken te zijn. In het ‘centrum’ zaten 2 supermarkten recht tegenover elkaar en 2-3 tea rooms op een kluitje. De schrik sloeg ons om het hart want we zagen nergens een ….. pub! Dat kon toch niet waar zijn! Gelukkig bleek het een boze droom want na 500 meter vonden we de lokale pub en konden we toch van een biertje, buiten in de zon, genieten.
Dezelfde weg terug naar de camping genomen en bij thuiskomst eerst de bandenplakspullen maar even in mijn tas gedaan, je weet maar nooit! Daarna weer onze rust gepakt want het perslot van rekening vakantie….

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht